30. 3. 2015

smell, here comes the spring

Ačkoli to dnes venku nevypadá, máme tu jaro (už i oficiálně)! Z okna sice vidím vichřici, kroupy, kapky deště velikosti ořechů, teplota na pěti stupních - ale v duši cítím teplo a hlavně vůně jara. Jak již název napovídá, dnes bude řeč o vůních. A ne ledajakých! Po zimě nastal čas na každoroční výměnu parfémů. Jeden je má stálice, která u mě kotví již čtvrtým rokem. Druhý je na mé poličce novinkou, která se tam ale pravděpodobně nějakou dobu zdrží. Let´s smell it!

Jsem každodenní spotřebitel a tak trochu plácal. Musím pořád vonět, na tenisu, přednášce i před spaním. Mám lepší pocit a okolí snad taky (hlavně v troleji...). Z toho důvodu si vybírám silnější parfémy s dlouhou výdrží. Jak už jsem říkala, parfémy střídám. V zimě miluji Wish by Chopard nebo Miss Dior by Dior . Jsou silné, osobité, svou vůní zahřejí a protrhnou ten všudypřítomný mráz. Na jaře ale přichází oteplení, uvolnění, odlehčení a v tu chvíli sahám po vůni svěžejší, lehčí, s osobitým tónem a dlouhou výdrží.




ACQUA di GIOIA by Giorgio Armani

Tohle je na poli mých zamilovaných vůní absolutní stálice. Vzniklo to nevinným vzorečkem v záříjovém vydání ELLE 2011, pokračovalo 30 ml balením a nakonec zakotvilo na 100 ml každého půl roku. Kupuji převážně na internetu a vždycky narazím na zajímavou cenu.
Je to hodně svěží a sladší vůně, dost výrazná a sexy. V jejím složení se ale objevuje něco, co tu neskutečnou vyzývavost trošku upozadí a to jí dělá právě tou neodolatelnou! Složení říká, že máme očekávat mátu, limetku, vodní tóny, jasmín, cedr a labdanum (velmi drahá látka, která se používá pro uzemnění a zahřátí těla a při uvědomování si sama sebe). Já z něj cítím moře, letní rána a večery, pláž, vánek, luxus, divokou přírodu. Dokonce i oblý tvar flakónku je inspirován kapkou vody.
Jeho výdrž je neskutečná. Stačí ho lehce nanést na krk a dekolt a vydrží vážně celý den. Proto už ho nenosím ani v kabelce, je to prakticky zbytečné (plus mi to ušetří nějakou tu hmotnost, přeci jen je to robustnější skleněný flakón). Mám ráda, když se vracím domů a i po 10 hodinách je celý byt krásně provoněný. Jó, tohle je přesně ten případ, kdy se vás téměř každý zeptá, čím voníte.
Prodává se v 30 / 50 / 100 ml balení. Nyní má ještě 2 sestřičky - Acqua di Gioia toaletní voda + Acqua di Gioia Fraiche (toaletní voda).
Cena: 1057 Kč / 50 ml (www.parfums.cz)



LA VIE EST BELLE by Lancome

Tohle je má poslední novinka, krásná vůně značky Lancome, jejíž tváří se stala Julia Roberts. Nyní mám 30 ml balení a nechápu, že s mou plýtvavostí je ho i po téměř 3 měsících cca půlka. V jeho složení se skrývá hruška, černý rybíz, květ pomerančovníku, jasmín, kosatec, pačuli, ořechy a vanilka. Je to poměrně sladká, těžší vůně, kterou ale s přehledem můžu nosit celý rok, tak nějak se přizpůsobí každému období. Je hodně intenzivní, krásně vydrží po celý den a nijak se nevtírá. Prostě se kolem vás omotá a ve správnou chvíli o sobě dá vědět. Je to sexy a zároveň romantická vůně, ze které já osobně cítím sebejistotu, ženskost, sílu, Paříž, odpolední procházku, brzkou snídani na terase a čerstvý vzduch luxusního butiku.
Flakónek je poměrně těžký (se 100 ml balením by se snad dal zabít člověk), skleněný, prohnutý do šťastného úsměvu a ozdobený perleťovou stuhou. Ta by měla značit vlající křídla, jejich svobodu a nadhled.
Krásně provoní prostředí okolo vás a vždycky jednoznačně poznáte, kdo ho také vlastní.
Jemu podobné jsou určitým způsobem Si - Giorgio Armani a Opium Black - YSL. Na ty si brousím zoubky také, tak uvidíme, jak dlouho ze u mě tahle láska ohřeje.
Prodává se v 30 ml / 50 ml / 75 ml balení.
Cena: 1478 Kč / 50 ml (www.parfums.cz)



A jaký je váš parfém snů? :)




Žádné komentáře:

Okomentovat